Plan je levensverhaal bezoek

Demiclownsvzw

We zijn zéér tevreden over jullie levensverhaal bezoek. Onze bewoners waren betoverd. Bij allemaal kwam een brede glimlach op hun gezicht. Ook waren ze nadien rustig, zelf onze moeilijkere bewoners. Dankjewel!

Annick , Kwaliteitscoördinator, WZC De Wijtshage te Rumst

LEVENSVERHAAL BEZOEKEN OP MAAT

WAT?

Bij het inplannen van het bezoek vragen wij je om ons kort achtergrond info te bezorgen van de mensen waarbij we langsgaan. Op die manier kunnen we ons volledig afstemmen op de persoon die voor ons zit en wordt een levensverhaalbezoek op maat mogelijk.

De Demiclowns zijn in totaal zo'n 3-tal uur aanwezig bij een bezoek.

Een bezoek wordt steeds gebracht door twee therapeutisch opgeleide clowns en duurt 90 minuten. Dit betreft pure 'speeltijd', tijd waarin de clowns met de bewoners actief zijn.

Het clownsduo arriveert een uur voor aanvang van het bezoek. Dan start de voorbereidingsfase. Samen met jou neemt het duo een kijkje in de ruimtes en wordt de route bepaald. Daarna kleden de clowns zich om en bereiden zich voor op hun ontmoeting met de bewoners. Het clownsduo is nu klaar voor het bezoek. Tijd voor actie!

Het is steeds mogelijk om foto's te maken tijdens het bezoek, altijd een fijne herinnering.

Na het bezoek keren de clowns terug naar hun kleedruimte.


NABESPREKING

Demiclowns VZW vindt multidisciplinair overleg essentieel. We maken dan ook graag tijd voor een nabespreking met de hulpverleners, maar ook familieleden zijn welkom.

Ervaringen worden gedeeld, observaties uitgewisseld en tips geformuleerd voor de dagelijkse omgang met bewoners.

Vanaf de aankoop van een pakket van 5 bezoeken, stellen wij graag een zorgdossier voor jou op. Dit is een handig document waarin jij onze observaties en tips kan delen met je collega's. Je kan dit ook mee opnemen in het professionele zorgdossier van jullie bewoner.

Boeken kan makkelijk door het formulier onderaan deze pagina in te vullen of een mailtje te sturen naar: lara@demiclowns.be.

Demiclownsvzw Dementie Vlaanderen Troosten Klein

HOE GAAT HET IN Z'N WERK

Iedere bewoner is uniek. Ons aanbod is uitgebreid en komt hieraan tegemoet. Demiclowns VZW biedt bezoeken aan in groep of individueel op kamer. Ook een combinatie van de beide is mogelijk. We gaan langs bij personen met dementie in diverse stadia.

Je kiest zelf tussen verschillende opties:

  • 6 individuele bezoeken op kamer
  • 4 individuele bezoeken + 1 groep
  • < 3 individuele bezoeken + 2 leefgroepen
  • 2 of 3 leefgroepen

Elk bezoek is uniek. Een bezoek van Demiclowns VZW ziet er nooit twee keer hetzelfde uit. Het clownsduo biedt geen pure act, maar een beleving op maat, met als vertrekpunt het levensverhaal van de persoon die voor ons zit.

Onze ervaring leert dat we hen beter bereiken vanuit een dagdagelijkse situatie, dan vanuit een gekunstelde situatie.

Lees alles over de meerwaarde van Demiclowns in onze blog.

Boeken kan makkelijk door het formulier onderaan deze pagina in te vullen of een mailtje te sturen naar: lara@demiclowns.be.

Het idee dat ik vooraf had van de Demiclowns klopt niet met de realiteit. Demiclowns kijken naar de mens die voor hen zit, in plaats van een toneeltje te spelen als clown.

Evelien , ergotherapeut

PRIJS

Wij verkiezen duurzame samenwerkingen, vandaar bieden wij jullie een 'golden ticket' bij aankoop van een pakket van 5 levensverhaal bezoeken.

Je hebt de keuze uit twee formules levensverhaal bezoeken:

  • 1 levensverhaal bezoek: €399
  • Levensverhaal bezoek LUX: €1.995. Onze LUX formule bevat: 5 levensverhaal bezoeken + zorgdossier + 1 golden ticket voor onze basisvorming.

*Alle prijzen zijn excl. BTW (6%) en excl. vervoerskosten.

BETALINGS- EN ANNULATIEVOORWAARDEN

Het totaalbedrag van de factuur dient ten laatste 14 dagen na factuurdatum betaald te worden.

Annuleren?

  • Tot 1 maand vooraf: 20% van de afgesproken prijs.
  • Minder dan 1 maand en tot 1 week vooraf: 50% van de afgesproken prijs.
  • Minder dan 1 week vooraf: 75% van de afgesproken prijs.
  • Op de dag zelf: 100% van de afgesproken prijs.

*Vervoerskosten worden in dat geval niet aangerekend.

Demiclownsvzw Dementie Vlaanderen Dementiezorg 2

Boek hier je bezoek