< Terug naar alle vormingen

Ervaringsevent: Dementiezorg omgedacht

Met het ervaringsevent laten wij graag een nieuwe, frisse wind waaien in de zorg en benadering van personen met dementie.

Onze motor voor die dag: creativiteit en creatieve therapie

  • Duik in de scriptie van Demiclown Emily: 'Clownen in de ouderenzorg. Wat maakt clownsen therapeutisch bij personen met dementie?'
  • We openen de dialoog rond (creatieve) therapie en dementie onder leiding van acteur en ambassadeur Bert Cosemans

Je kan deelnemen aan één van deze workshops:

  • Zelf beleven wat de kracht kan zijn van de Demiclownsmethodiek
  • Kennismaken met de impact van niet-farmacologische behandelingen voor jouw bewoners
Datum: dinsdag 07 februari 2023 vanaf 13:00 u tem 17:00 u
Doelgroep: Begeleiders, (ergo)therapeuten en management in woonzorgcentra
Locatie:

ING - Fabiolalaan 190, Gent

Prijs: €70.00

Programma

Ontvangst vanaf 13u00, start event om 13u30.

Duik in de scriptie van een Demiclown: 'Clownen in de ouderenzorg. Wat maakt clownsen therapeutisch bij personen met dementie?'

Open dialoog: een debat rond (creatieve) therapie en dementie met als moderator onze ambassadeur en acteur Bert Cosemans.

Tijd voor koffie & gebak.

Workshops:

  • Beleef de kracht van Demiclowns.
  • Maak kennis met de impact van niet farmacologische behandelingen voor het welzijn van jou bewoners (in samenwerking met Project Odette)

Einde is voorzien rond 17u00.

Sinds we samenwerken met Demiclowns durven wij op een heel andere manier naar onze bewoners kijken. Vroeger waren we voorzichtiger, nu durven we meer uitproberen en experimenteren. Daardoor krijgen we andere reacties van onze bewoners.

Hilde , Ergotherapeut
Methodiek II

Partners

Medel

MED-EL is een internationaal technologiebedrijf dat onderzoek doet op het gebied van gehoorverlies en dat implanteerbare hoorsystemen ontwikkelt en produceert.

MED EL Logo

Hendriks

Je ziet ze overal. Van Oostende tot Luik, van de Kempen tot Henegouwen, onze minibusjes vind je in elke regio van het land, op elke snelweg, in elke straat.

Hendriks
is niet zomaar een begrip geworden in het gehandicaptenvervoer. Door onze jarenlange inzet en know how zijn wij uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde vervoersfirma in de sector.

2013 HENDRIKS DRIVEN BY CARE vbk

Project Odette

Het team van project Odette heeft de voorbije jaren de methode behoeften gebaseerde zorg ontwikkeld waarmee zorgverleners het gedrag van personen met dementie gemakkelijker begrijpen en een niet-medicamenteuze oplossing aanbieden.

De oplossing wordt afgestemd op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de persoon met dementie. Het gaat hierbij om activiteiten die negatieve emoties – zoals angst – verminderen en positieve emoties versterken.

Odette ls Pas600z 1

Schrijf je hier in!

Welke workshop wil je volgen?
Factuur nodig?

Na het invullen van het formulier word je automatisch doorgestuurd naar de betalingspagina.