< Terug naar alle vormingen

Themadagen Genk, juni-december 2021 VOLZET

5 intensieve trainingsdagen, verspreid over de periode van juni-december 2021

Datum: maandag 14 juni 2021 vanaf 10:00 u tem 16:00 u,
maandag 28 juni 2021 vanaf 10:00 u tem 16:00 u,
maandag 20 september 2021 vanaf 10:00 u tem 16:00 u,
maandag 22 november 2021 vanaf 10:00 u tem 16:00 u,
maandag 13 december 2021 vanaf 10:00 u tem 16:00 u
Doelgroep: Zorgverleners & geïnteresseerden die aan de slag willen met de Demiclowns methodiek
Locatie:

Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 GENK

Prijs: €605.00

Ter navolging van onze basisvorming ‘Clownerie in de geriatrie’ organiseren wij in 2021 een eenmalige reeks themadagen te Genk. Tijdens deze 5 dagen sta je stil bij het hoe en waarom van Demiclowns vzw, ga je op zoek naar je eigen clown en komen tips & tricks aan bod. We staan stil bij verschillende onderwerpen die van toepassing zijn in het werken met personen met dementie, zoals o.a.. passiviteit en agressiviteit van bewoners.

Wens je het volledige pakket te volgen, aarzel dan niet je in te schrijven, plaatsen zijn beperkt!

De prijs is incl. BTW.

Demiclownsvzw Vorming Themadagen

Themadag I ‘Dementie & clownerie’: maandag 14 juni 2021

De keuze voor de clown bij personen met dementie is een bewuste keuze. Je maakt kennis met de theorie van Demiclowns vzw, het waarom van clownerie in de geriatrie. Theorie wordt afgewisseld met praktijk. We staan stil bij de meerwaarde van clownerie binnen de geriatrie. Een ideale start voor het vervolg van de themadagen-reeks.

Themadagen II & III ‘Ontwikkelen van een clownspersonage’: Maandag 28 juni en 20 september 2021

Een clown bij de persoon met dementie is niet zomaar een clown. Gedurende deze twee dagen ga je op zoek naar een clown die passend is bij jou én afgestemd is op de doelgroep. We geven je innerlijke clown ook vorm aan de buitenkant. Een leuke, intense en verrassende zoektocht.

Themadag IV ‘Passiviteit en agressiviteit’: Maandag 22 november 2021

In de dagelijkse omgang met personen met dementie krijgen we te maken met gedrag dat niet voor de hand liggend is. Wat kan de clown ons leren om hiermee om te gaan? Tijdens deze themadag staan we stil bij agressief en passief gedrag van bewoners en hoe hiermee om te gaan.

Themadag V ‘ Een clownsduo in jou WZC, hoe begin je er aan?’: Maandag 13 december 2021

Na de afgelopen dagen heb je energie en zin om met de opgedane kennis aan de slag te gaan! Je weet alleen niet zo goed hoe. Tijdens deze laatste dag geven we je tools en tricks om een vliegende start te maken.

Door de 5-daagse kreeg ik technieken in de vingers van hoe ik op een andere manier met mijn bewoners kan omgaan. Het is leuk omdat het een lang traject is en ik met mijn collega tussen de verschillende dagen de tips en technieken kon uitproberen. De demiclowns hebben me geleerd hoe ik meer in de belevingswereld van de bewoner met dementie kan komen. Leuk!

Nancy , Animatrice

Inschrijven

Betaling

Na het invullen van het formulier wordt je automatisch doorgestuurd naar de betalingspagina.